Cursus gezond moestuinieren 29 maart 2020

In samenwerking met Janneke Tops van De Gezonde Moestuin  kunnen de tuinders van Indoorvolkstuin een cursus volgen over duurzaam tuinieren. Naast het nuttige zal dit vooral ook weer een gezellig moment worden.
Gezond
Ecologisch moestuinieren is gezond en hoeft niet moeilijk te zijn, als je maar even weet hoe te beginnen. Tijdens de basiscursus  ‘Gezond Moestuinieren voor beginners’ krijg je veel achtergrond informatie, het hele plaatje in beeld, en praktische tips waardoor je gelijk kunt beginnen. Je wordt op weg geholpen met het plan voor jouw eigen tuin, samen met jou gemaakt onder deskundige begeleiding. Ben je al begonnen met moestuinieren, en wil je je kennis verdiepen? Dan kun je een cursusdag volgen over bodem en compostering of ‘Hoe win ik mijn eigen zaadgoed?’.
Kennis en liefde 
Ecologische groenten verbouwen is een ambacht waarin je nooit ophoudt met leren. Het wordt tijd dat we de kennis die van generatie op generatie is overgegeven over het verbouwen van ons eigen voedsel weer laten herleven. En het leuke is dat je er per direct mee kunt beginnen en al doende kunt leren. Wat je nodig hebt is een lapje grond of een grote plantenbak, wat gereedschap en zaden, en vooral aandacht (liefde en tijd) en voldoende nieuwsgierigheid om te leren. Tijdens de basiscursus word je op weg geholpen, en vervolgens zal het van jou afhangen hoeveel je uiteindelijk zult oogsten…… De natuur is overvloedig en de kunst in de biologische teelt is om die overvloed goed te benutten. Laat je inspireren en geeft het een kans! 
Voor wie 
De basiscursusdag richt zich op mensen die geen ervaring hebben met ecologisch moestuinieren. Er wordt een introductie gegeven over diverse aspecten van het ecologische groenten verbouwen en de verschillende methoden die je kunt toepassen. Er zal voldoende ruimte zijn voor het beantwoorden van vragen. Tijdens de cursus zijn diverse (hand)boeken en andere informatie aanwezig over ecologische groenteteelt om in te kijken en te kopen als je daar belangstelling voor hebt. De overige cursussen zijn bedoeld voor mensen die al begonnen zijn met moestuinieren, ook al is het nog maar 1 seizoen.