Aardbei pluktuin

Op Tweede Pinkesterdag is de winkel en de aardbeienpluk gesloten.

 

 

De openingstijden van de aardbei pluktuin:

maandag t/m vrijdag 8:00 – 17:00 uur

zaterdag 8:00 – 16:00 uur

 

Afgelopen periode is het heel gezellig geweest met alle plukkers. Helaas is er nu de periode tussen twee “pluksels” aangebroken. Dit wil zeggen dat de eerste oogst er af is en het nu wachten is op de volgende. Hier gaat ongeveer, weersafhankelijk, 3 weken overheen.  (tot 15 juni) Blijf de website en/of de social media volgen voor het laatste nieuws.

Vanaf medio 15 mei tot aan +/- oktober is het mogelijk om in de kas onbespoten heerlijk zoete aardbeien zelf te plukken. Natuurlijk is zelf plukken niet noodzakelijk. Er staan altijd geplukte bakjes voor u klaar.

De aardbeien worden op een natuurlijke manier geteeld. Er wordt niet met groeilicht en met verwarming geteeld. We maken gebruik van de zon. De bestrijding van ongedierte gebeurt met de natuurlijke vijanden. Zo worden de luizen dmv sluipwespen bestreden. Ook vliegt er een hommelvolk rond. Deze draagt de zorg voor de bestuiving van de aardbeien. Het water dat gebruikt wordt voor de teelt van de aardbeien is het regenwater dat opgevangen wordt.