Nieuws

Nieuwe tuintjes in gebruik genomen.

De afgelopen weken zijn een groot aantal nieuwe enthousiaste tuinders begonnen met het indelen van hun tuin. De ideale periode. Binnenkort in februari kan er weer geplant en gezaaid worden en zijn ze er helemaal klaar voor. U ook interesse? Kom eens langs voor een wandeling tussen de indoor tuintjes en laat u informeren.

Uitbreiding

Binnenkort beginnen we weer met een uitbreiding van de tuintjes. Er is al een behoorlijke wachtlijst. Wanneer u binnenkort aangeeft dat u zou willen komen tuinieren, dan heeft u gegarandeerd een tuin. Eerst even komen kijken? Natuurlijk is dat geen enkel probleem.

Tuinieren bij Indoorvolkstuin is inclusief:
*Het afvoeren van het afval. Hier staan rolcontainers voor. *Het gebruik van al het water. *Tuingereedschap voor algemeen gebruik is aanwezig. *De bestrijding door natuurlijke vijanden van onder andere de luis ed. Regelmatig worden deze natuurlijke vijanden uitgezet. *Uw tuin wordt plantklaar opgeleverd. De tuin is gefreesd. U kunt zonder te spitten al aan de slag.

Zelf plukken van de ONBESPOTEN aardbeien

Na de eerste periode van het plukken hebben de planten een rustperiode gehad om weer nieuwe vruchten aan te maken. Er zijn weer volop aardbeien te plukken. Kom van de heerlijke ONBESPOTEN aardbeien genieten. Dit kan tot ongeveer 15 oktober!!!!

Aardbeipluk

Afgelopen weken zijn de aardbeien van de planten geplukt. De planten moeten zich herstellen en nieuwe vruchten aanmaken. Blijf de facebookpagina en deze site volgen. We laten jullie weten wanneer er weer geplukt kan worden. Tot snel.

Open dag zaterdag 4 april geannuleerd!

In verband met het verzoek van de overheid om zo min mogelijke contacten te hebben vinden wij dat we hier gehoor aan moeten geven. Om grote groepen in 1 keer te ontvangen lijkt ons geen goed idee. Wanneer u informatie wilt hebben kunnen wij u die toesturen. Wilt u ook komen kijken, maak hier dan een afspraak voor. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0610268657.

Open dag, zaterdag 4 april

Zaterdag 4 april kunt u vanaf 10:00 uur komen gluren in en tussen de tuintjes. Altijd al willen zien hoe het gaat bij het indoor tuinieren, of zelf interesse om te komen tuinieren? Kom binnen en laat u informeren. Tot zaterdag 4 april. Van 10:00 uur tot 16:00 uur bent u welkom.

Cursus gezond moestuinieren 29 maart 2020

In samenwerking met Janneke Tops van De Gezonde Moestuin  kunnen de tuinders van Indoorvolkstuin een cursus volgen over duurzaam tuinieren. Naast het nuttige zal dit vooral ook weer een gezellig moment worden.
Gezond
Ecologisch moestuinieren is gezond en hoeft niet moeilijk te zijn, als je maar even weet hoe te beginnen. Tijdens de basiscursus  ‘Gezond Moestuinieren voor beginners’ krijg je veel achtergrond informatie, het hele plaatje in beeld, en praktische tips waardoor je gelijk kunt beginnen. Je wordt op weg geholpen met het plan voor jouw eigen tuin, samen met jou gemaakt onder deskundige begeleiding. Ben je al begonnen met moestuinieren, en wil je je kennis verdiepen? Dan kun je een cursusdag volgen over bodem en compostering of ‘Hoe win ik mijn eigen zaadgoed?’.
Kennis en liefde 
Ecologische groenten verbouwen is een ambacht waarin je nooit ophoudt met leren. Het wordt tijd dat we de kennis die van generatie op generatie is overgegeven over het verbouwen van ons eigen voedsel weer laten herleven. En het leuke is dat je er per direct mee kunt beginnen en al doende kunt leren. Wat je nodig hebt is een lapje grond of een grote plantenbak, wat gereedschap en zaden, en vooral aandacht (liefde en tijd) en voldoende nieuwsgierigheid om te leren. Tijdens de basiscursus word je op weg geholpen, en vervolgens zal het van jou afhangen hoeveel je uiteindelijk zult oogsten…… De natuur is overvloedig en de kunst in de biologische teelt is om die overvloed goed te benutten. Laat je inspireren en geeft het een kans! 
Voor wie 
De basiscursusdag richt zich op mensen die geen ervaring hebben met ecologisch moestuinieren. Er wordt een introductie gegeven over diverse aspecten van het ecologische groenten verbouwen en de verschillende methoden die je kunt toepassen. Er zal voldoende ruimte zijn voor het beantwoorden van vragen. Tijdens de cursus zijn diverse (hand)boeken en andere informatie aanwezig over ecologische groenteteelt om in te kijken en te kopen als je daar belangstelling voor hebt. De overige cursussen zijn bedoeld voor mensen die al begonnen zijn met moestuinieren, ook al is het nog maar 1 seizoen.

Hercertificering 3 G-Label

2 Jaar geleden als één van de eerste bedrijven het Goed, Groen, Groei Katwijk (3 G-Label) ontvangen. 9 Oktober de hercertificering mogen ontvangen. Kunnen we weer 2 jaar met trots het 3 G-Label uitdragen.

Met dit label bevestigen wij dat we bijdragen aan een duurzame en sociaal maatschappelijke economische groei van Katwijk.

Zie ook www.20duurzaam20.nl