Nieuws

17 december gezellige kerstmarkt


Zet de datum in jullie agenda en kom even langs op het terras in de kas om te smullen van al het lekkers (ook lactose en glutenvrij), gezellige muziek en leuke workshops, readings en meer.

Week van de duurzaamheid

Van 10 t/m 15 oktober is het in Katwijk de week van de duurzaamheid. Veel leuke en nuttige bijeenkomsten worden er georganiseerd. Zo is er op dinsdag 11 oktober bij ons in de kas (op het terras) een lezing/presentatie en workshop van de groene cirkel bijenlandschap samen met de IVN. Het gaat over ‘bijenlandschap en bijenvriendelijk tuinieren’ . Het is vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur. Wanneer je het interessant lijkt en tijd hebt ben je van harte welkom.

Einde aardbeipluk

Helaas is het plukseizoen van de aardbeien tot een einde gekomen. Door de warme zomer iets eerder dan “normaal”. 

Helaas!!!

HELAAS!!! Door het enthousiasme na de tv-uitzending van donderdag 4 augusus is er  heel veel geplukt, Vandaag 6 augustus is het helaas NIET mogelijk om te komen plukken. We hopen u snel weer te mogen verwelkomen.

Denkend aan Holland


Denkend aan Holland met een bezoekje aan gezondergroen.nl / Indoorvolkstuin is te zien op donderdag 4 augustus 2022 om 21.15 uur op NPO 1.

Het nieuwe seizoen van Denkend aan Holland wordt afgetrapt in Leiden. Daar begint de vaartocht van Janny en André in de Hortus Botanicus, de plek waar ooit de eerste tulp is geplant. Met een sloep wordt het prachtige centrum van Leiden ontdekt. Onderweg passeert het duo de viskar van Abdullah, een bijzonder draaiorgel en talloze uitdagende bruggen. Ook bij ‘De Grachtwacht’ houden Janny en André even stil. In dit brugwachtershuisje coördineren biologen Auke-Florian en Liselotte hun strijd tegen plastic in de Leidse grachten.

Dan stappen Janny en André over op hun vertrouwde boot: de Pollux en wordt koers gezet richting de Kagerplassen, waar ze al genietend rondvaren tussen de zeilschepen en molens. Aan de rand van de Kagerplassen staat de zogenoemde Jeneverboom. Daar wordt traditioneel geproost op een mooie vaart. De reis eindigt in Katwijk aan Zee, waar Janny en André – op het strand – terugblikken op een geslaagde tocht.

Open Tuinen Dag


Het is weer zover. Op zaterdag 18 juni Open Tuinen Dag. Kom langs om in de kassen de volkstuintjes van Indoorvolkstuin te bekijken. Maak een wandeling tussen alle tuintjes. Op het terras in de kas is het mogelijk om te genieten van een kopje koffie, thee, sapje of een heerlijk ijsje. https://opentuinendag.online/

Plukken ONBESPOTEN aardbeien

Afgelopen periode is het heel gezellig geweest met alle plukkers. Helaas is er nu de periode tussen twee “pluksels” aangebroken. Dit wil zeggen dat de eerste oogst er af is en het nu wachten is op de volgende. Hier gaat ongeveer, weersafhankelijk, 3 weken overheen. Blijf de website en/of de social media volgen voor het laatste nieuws.