Aardbei pluktuin

Even een berichtje wat betreft het aardbeien plukken.  Dit zou moeten beginnen per 1 mei. Helaas heeft een insect daar een stokje voor gestoken.

In de omgeving van de kas is de tijgemug ontdekt. Deze heeft ook zijn onderkomen gezocht in de kassen waar de aardbeien geteeld worden. Heerlijk warm en plekjes om hun eitjes te leggen.

De eitjes worden vlak boven stilstaand water afgezet. De aardbeien worden in teeltgoten gekweekt. In de goten wordt het water opgevangen wat uit de bakken met aardbeien komt. In dit water is het mogelijk dat er eitjes gelegd worden en de larven hieruit muggen worden.  Deze mug is een insect wat niet thuis hoort in Nederland. De NVWA wil dit insect zolang mogelijk buiten Nederland houden. In de kas zijn er verschillende vallen geplaatst en wordt er zeer regelmatig gescout.

Door deze aanpak hopen we zo snel mogelijk van dit insect verlost te zijn. We kunnen dan weer aardbeien kweken en u ontvangen om de heerlijke onbespoten aardbeien te plukken.

We weten dat we veel mensen hiermee teleurstellen. De verkoop van aardbeien is er wel dit jaar. Deze komen echter bij een collega teler vandaan. Het is niet de sfeer van het plukken maar wel thuis genieten van de heerlijke aardbeien.

 

 

De openingstijden van de aardbei pluktuin:

maandag t/m vrijdag 8:00 – 17:00 uur

zaterdag 8:00 – 16:00 uur

 

Vanaf medio 15 mei tot aan +/- oktober is het mogelijk om in de kas onbespoten heerlijk zoete aardbeien zelf te plukken. Natuurlijk is zelf plukken niet noodzakelijk. Er staan altijd geplukte bakjes voor u klaar.

De aardbeien worden op een natuurlijke manier geteeld. Er wordt niet met groeilicht en met verwarming geteeld. We maken gebruik van de zon. De bestrijding van ongedierte gebeurt met de natuurlijke vijanden. Zo worden de luizen dmv sluipwespen bestreden. Ook vliegt er een hommelvolk rond. Deze draagt de zorg voor de bestuiving van de aardbeien. Het water dat gebruikt wordt voor de teelt van de aardbeien is het regenwater dat opgevangen wordt.