Geen aardbeipluk

We krijgen veel vragen over het plukken van de aardbeien. Afgelopen jaar hebben we de kas leeg moeten laten i.v.m. de komst van de tijgermug. Daar deze eitjes afzetten en die na jaren nog kunnen uitkomen hebben we besloten om te stoppen met de aardbeiteelt. Afgelopen jaar hebben we in samenwerking met de NVWA de tijgermug succesvol op biologische wijze kunnen bestrijden. We zijn schoon en dat willen we zo houden. Het is jammer dat er geen aardbeien meer geplukt kunnen worden bij ons in de kas. Het risico vinden wij te groot. Hopende op uw begrip. U bent altijd welkom voor de onbespoten groente, fruit, antibioticavrij grasgevoerd vlees, boerenzuivel en pure streekproducten.

Nieuwe plantjes op de plantentafel

Er staan weer regelmatig plantjes voor de enthousiaste moestuinder op de plantjestafel. Op het moment diverse kolen, diverse sla, andijvie, lente-ui, knolvenkel, paksoy, paprika, aubergine, courgette, poi, snij- sperziebonen ……..

Niet alleen voor de tuinders van Indoorvolkstuin Ook voor tuinders van elders!!!!

Nog een paar tuintjes beschikbaar!!

In de tuintjes bij Indoorvolkstuin is het al voorjaar! Ook interesse om vroeger dan buiten het voorjaar te ervaren? Neem contact met ons op voor informatie over het indoor tuinieren in een professionele kas. Langskomen kan natuurlijk ook. Er zijn nog een paar tuintjes beschikbaar. OP=OP!!

Proef de biologische gluten- en lactosevrije producten

Kom zaterdag 2 maart tussen 11 uur en 14 uur langs bij Gezondergroen / Indoorvolkstuin in Rijnsburg voor de unieke culinaire ervaring! Proef de ambachtelijke BIOLOGISCHE pasta, GLUTENVRIJ en LACTOSEVRIJ.

Ontdek de authentieke smaken van Italiaanse culinaire traditie en steun de lokale en duurzame productie.

gezondergroen.nlIndoorvolkstuinVerlessio

@indoorvolkstuin@verlessio#rijnsburg#Glutenvrij#lactosevrij#biologisch

Dit jaar geen aardbeipluk

We zijn op de goede weg om van de tijgermug af te komen. Helaas kan er dit jaar niet meer geplant worden. Er is dus ook in het najaar geen aardbeipluk. We hopen dat het komend jaar weer mogelijk is.

Helaas geen aardbeipluk

Even een berichtje wat betreft het aardbeien plukken.  Dit zou moeten beginnen per 1 mei. Helaas heeft een insect daar een stokje voor gestoken.

In de omgeving van de kas is de tijgemug ontdekt. Deze heeft ook zijn onderkomen gezocht in de kassen waar de aardbeien geteeld worden. Heerlijk warm en plekjes om hun eitjes te leggen.

De eitjes worden vlak boven stilstaand water afgezet. De aardbeien worden in teeltgoten gekweekt. In de goten wordt het water opgevangen wat uit de bakken met aardbeien komt. In dit water is het mogelijk dat er eitjes gelegd worden en de larven hieruit muggen worden.  Deze mug is een insect wat niet thuis hoort in Nederland. De NVWA wil dit insect zolang mogelijk buiten Nederland houden. In de kas zijn verschillende vallen geplaatst en wordt er zeer regelmatig gescout.

Door deze aanpak hopen we zo snel mogelijk van dit insect verlost te zijn. We kunnen dan weer aardbeien kweken en u ontvangen om de heerlijke onbespoten aardbeien te plukken.

We weten dat we veel mensen hiermee teleurstellen. De verkoop van aardbeien is er wel dit jaar. Deze komen echter bij een collega teler vandaan. Het is niet de sfeer van het plukken maar wel thuis genieten van de heerlijke aardbeien.

Niet bereikbaar


Wij zijn vanwege de afsluiting van de weg gesloten van za. 25-2 t/m za. 4-3
De winkel van Indoorvolkstuin, GEZONDERGROEN.NL, is dan gesloten.

Kom in de kas 2023, zaterdag 1 april


Valentijnsdag staat helemaal in het teken van de liefde en dat doen we bij Kom in de Kas ook. Maar… dan wel een hele bijzondere liefde, namelijk: Groene Liefde! Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker, voor de producten uit de kas en nog veel meer. Ben jij klaar om jouw Groene Liefde te ontdekken?
“Je bent maar een klein stukje van jouw Groene Liefde verwijderd…”
Wat is Groene Liefde?
Het gevoel van verliefd zijn… vlinders in je buik… glimlachen op random momenten… dat is wat wij met ‘Groene Liefde’ willen creëren. Groene Liefde voel je geheid in de kas en dit willen wij iedereen laten meemaken. Daarom nodigen wij iedereen uit om zijn of haar Groene Liefde te ontdekken tijdens Kom in de Kas op 1 april bij oa. Indoorvolkstuin en gezondergroen.nl, dé winkel van Indoorvolkstuin.

17 december gezellige kerstmarkt


Zet de datum in jullie agenda en kom even langs op het terras in de kas om te smullen van al het lekkers (ook lactose en glutenvrij), gezellige muziek en leuke workshops, readings en meer.

Week van de duurzaamheid

Van 10 t/m 15 oktober is het in Katwijk de week van de duurzaamheid. Veel leuke en nuttige bijeenkomsten worden er georganiseerd. Zo is er op dinsdag 11 oktober bij ons in de kas (op het terras) een lezing/presentatie en workshop van de groene cirkel bijenlandschap samen met de IVN. Het gaat over ‘bijenlandschap en bijenvriendelijk tuinieren’ . Het is vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur. Wanneer je het interessant lijkt en tijd hebt ben je van harte welkom.